Βράχο βράχο τον καημό μου...

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

..θα σιγοτραγουδούσε ο καπετάνιος της τουρκικής κορβέτας (Α-69) F-501 Bodrum ,Αλικαρνασσός τουρκιστί δηλαδή, όταν αντιλήφθηκε ότι οι "παλλικαριές" του μπροστά απο το λιμάνι του Καστελόριζου οδήγησαν το 1,330 τόνων σκάφος καρφί επάνω στον ύφαλο Κουτσουμπά...Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στην παραπάνω φωτογραφία την οποία ανεβάζει σήμερα το "εν κρυπτώ" ,και στην οποία διακρίνεται μέρος του θόλου της συσκευής ηχοεντοπισμού της τουρκικής κορβέτας επάνω στον αφιλόξενο (αμάν αμάν) βυθό πέριξ του υφάλου.

Το περιστατικό της F-501 πάντως είναι σαφής ένδειξη αναβάθμισης των ικανοτήτων του Τούρκ Ντενίζ Κουβετλερί (Τουρκικό Ναυτικό) ,καθώς ναι μεν ο πλοίαρχος προσγείωσε το καράβι του σε έναν γνωστό και χαρτογραφημένο ύφαλο προκαλώντας ζημιές εκατομυρίων ευρώ ,όμως κατάφερε να το ξεκολήσει πρίν προλάβουν να καταφτάσουν οι δημοσιογράφοι...και έτσι δεν μας έκανε την χάρη να αποθανατίσουμε την στιγμή ,όπως ο συνάδελφος του, επίσης ατζαμής τούρκος καπετάνιος, ο οποίος κατάφερε να κολήσει την ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου TCG Yavuz (F-240) πριν απο αρκετά χρόνια, μερικές χιλιάδες μέτρα έξω απο την πόλη της Κώ ,στην περιοχή Αμμόγλωσσα!(βλέπε φωτογραφία παρακάτω)

Καλό μήνα σε όλους!

9 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:48:00 π.μ. EEST  

χα χα χα αρε μογγολοι καραβοκυριδες , απορω εκει στα βαθη της μογγολιας που δεν ειχαν θαλασσα που παιζανε και πλατσουριζανε , αντε σε καμια σκαφη η κανα λακο με λασπονερα κ μετα ηρθαν στο Αιγαιο ΜΑΣ και το παιζουν καπετανεοι . ε ρε γελια

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:12:00 π.μ. EEST  

Η λαμπρή παράδοση του "Μάλτα γιοκ" συνεχίζεται!

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:13:00 π.μ. EEST  

Μπράβο ρε ΕνΚρυπτώ, έλεγα αν θα βγει καμια φωτογραφία από το περιστατικό και τη βρήκες! Ε ρε γέλια! Πανάσχετοι Μογγόλοι!

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:31:00 μ.μ. EEST  

Καλό μήνα..

Πάντα τέτοια!!

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:48:00 μ.μ. EEST  

Καπετάνιε συνέχισε την καλή δουλειά!

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:55:00 μ.μ. EEST  

Οχι και οι "σύμμαχοι" ναυτικοί....

Εάν υπάρχουν οι Φαίακες, θα πρέπει να κάνουν μήνυση στους Τούρκους....

flanker7 1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:06:00 μ.μ. EEST  

Ωραία μπήκε ο μήνας! :-)

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:03:00 μ.μ. EEST  

ο καπετάνιος της Bodrum θα κατέληξε σε κανα μπουντρουμ' χο χο χο

Mithridates 4 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:25:00 μ.μ. EEST  

H YAVUZ το 1996 στη φωτογραφία που αναρτήθηκε, βρισκόταν ~400 μέτρα από την ακτή της πόλης της Κώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP