Τρεις μήνες "Ξένιος Ζευς": Κατά 94% μειώθηκαν οι είσοδοι λαθρομεταναστών από τον Έβρο

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της επιχείρησης Ξένιος Ζευς, όπως αποτιμώνται σε σχετικό δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, που εκδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση τριών μηνών από την έναρξή της.

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι σε αυτό το τρίμηνο μειώθηκε κατακόρυφα σε ποσοστό 94% περίπου, η εισροή των παρανόμων μεταναστών στην περιοχή του Έβρου. Συγκεκριμένα, στους τρεις μήνες από την έναρξη του "Ξένιου Διός" έχουν συλληφθεί 1.439 αλλοδαποί, έναντι 23.565 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι (και) στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης "δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω"... Και αυτό που εντυπωσιάζει - και τελικά γεννά υποψίες - είναι ότι ένα φαινόμενο που μπορεί να ελεγχθεί, αφέθηκε ανεξέλεγκτο για χρόνια, με όλες τις επιπτώσεις στην εγκληματικότητα και την κοινωνική συνοχή.

Επιπλέον, στα διάστημα των τριών μηνών από την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», τα αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί στην Αττική, είναι τα ακόλουθα:

Ειδικότερα στην Αττική, μέχρι στιγμής, από τους αστυνομικούς ελέγχους:

- Προσήχθησαν 48. 402 αλλοδαποί.
- Συνελήφθησαν 3.668 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
- Συνελήφθησαν 31 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.
- Διενεργήθηκαν 419 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.


Από την Οικονομική Αστυνομία:

- Ελέγχθηκαν 182 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.
- Βεβαιώθηκαν 83 φορολογικές παραβάσεις.
- Συνελήφθησαν 10 άτομα (ημεδαποί και αλλοδαποί).
- Κατασχέθηκαν 6 ταμειακές μηχανές.
- Εντοπίστηκαν 7 αποθήκες με πάνω 3 εκατομμύρια προϊόντα και είδη παρεμπορίου και
- Εντοπίστηκαν 3 παράνομα «μίνι καζίνο», ενώ συνελήφθησαν 13 άτομα (υπεύθυνοι και παίκτες) και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 50 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «Φρουτάκια», 1 τηλεόραση και 1 κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, 2 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «Ρουλέτα», 4 επιτραπέζιες ρουλέτες, 28 Η/Υ, 8 τραπέζια για διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων, 11 κάμερες με χειριστήριο και ηλεκτρονικό καταγραφέα, 27 συσκευές δικτύου και 1.390 ευρώ.

Επιπλέον:

- Ελέγχθηκαν 66 οίκοι ανοχής, δύο (2) ξενοδοχεία και συνελήφθησαν 146 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 71 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).
- Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 1.363 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.


Στην περιοχή του Έβρου όπως προαναφέρθηκε έχει μειωθεί κατακόρυφα σε ποσοστό 94 % περίπου, η εισροή των παρανόμων μεταναστών, καθώς το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν συλληφθεί 1.439 αλλοδαποί, έναντι 23.565 το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Αναλυτικά, παρατίθεται σχετικός πίνακας συλληφθέντων παράνομων μεταναστών στην περιοχή:

Συλληφθέντες.............................2011..........2012

4 Αυγούστου μέχρι και 3 Σεπτεμβρίου......6.735.........1.114
4 Σεπτεμβρίου μέχρι και 3 Οκτωβρίου......7.060...........222
4 Οκτωβρίου μέχρι και 5 Νοεμβρίου........9.770...........103

Σύνολο..................................23.565.........1.439

Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται.

51 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 10:16:00 π.μ. EET  

"....Και αυτό που εντυπωσιάζει - και τελικά γεννά υποψίες - είναι ότι ένα φαινόμενο που μπορεί να ελεγχθεί, αφέθηκε ανεξέλεγκτο για χρόνια, με όλες τις επιπτώσεις στην εγκληματικότητα και την κοινωνική συνοχή...."

το έχουμε ξαναπεί και ξαναγράψει!
η καλύτερη χειραγώγηση του λαού είναι ο φόβος! κλείσιμο μέσα, καμία διαμαρτυρία (ίδε προχθεσινά επεισόδια κατά τη ψήφιση "των μέτρων" με τους γνωστούς-άγνωστους και τις "νέου" τύπου μολότωφ)και αφού δεν μπορούμε το "μάντρωμα" δια νόμου--μη μας πουν και χουντικούς!-κάνουμε "εισαγωγές" πεινασμένων "οικονομικών" μεταναστών, φόνοι, κλεψιές, κάθε μέρα, οπότε κάτσε στο σπιτάκι σου και στην ησυχία σου νωρίς-νωρίς "δε βλέπεις τι γίνεται έξω"!!!

Γιάννης

SZAE 12 Νοεμβρίου 2012 στις 12:48:00 μ.μ. EET  

Στην οδό Κουμουνδούρου έχουν να κάνουν κάποιο σχόλιο;

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 12:53:00 μ.μ. EET  

Στην Κουμουνδούρου έχουν βάλει πλερέζες για το συγκεκριμένο θέμα. Γι' αυτό έχουν σκυλιάσει με το Δένδια...
Δε σας χάλασε λαθρολάγνοι...

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 1:33:00 μ.μ. EET  

Ας μας δώσου και στοιχεία αριθμού εισόδου λαθρομεταναστών και από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα λέμε...

Οδυσσέας 12 Νοεμβρίου 2012 στις 2:57:00 μ.μ. EET  

Σύμφωνα με το defencepoint.gr και στο Αιγαίο οι αριθμοί είναι μικροί.

«Το ευχάριστο είναι», επισημαίνουν στελέχη της ΕΛΑΣ, «ότι δεν φαίνεται να διοχετεύονται πλέον μετανάστες από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά. Κι εκεί ο αριθμός των εντοπισθέντων μεταναστών είναι εξαιρετικά μικρός. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να μιλάμε για στεγανοποίηση των συνόρων. Είναι προφανές ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι διακίνησης αλλοδαπών, κι αυτός είναι ο μεγάλος μας φόβος».

http://www.defence-point.gr/news/?p=62727

ΝΕΣΤΩΡ 12 Νοεμβρίου 2012 στις 3:08:00 μ.μ. EET  

Είμαι της άποψης ότι την ροή των μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα την ελέγχει το επίσημο Τουρκικό Κράτος. Εκεί πιστεύω πρέπει να ερευνηθεί το θέμα, το κατά πόσο η Τουρκία αυτή την στιγμή έχει λόγους να σταματήσει το κύμα ροής των προσφύγων προς την Ελλάδα εξυπηρετώντας δικά της Εθνικά συμφέροντα. Αυτό θα δείξει στο προσεχές διάστημα.

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 5:10:00 μ.μ. EET  

Για να καταλάβω, η μείωση οφείλετε στα μέτρα του Δενδιά και όχι στην απελπιστική οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα; Ας κάνω και τον συνήγορο του διαόλου... γιατί η μείωση να μην οφείλετε στην βία που ασκεί η ΧΑ κατά μεταναστών και την δημοσιογραφική προβολή πού παίρνουν αυτά τα φαινόμενα στο εξωτερικό; Όχι, σίγουρα ο μόνος παράγοντας είναι ο Δενδιάς! Δεν μπαίνει κάνεις στον κόπο να σχολιάσει το γεγονός ότι 9 στους 10 "μετανάστες" έχουν πλέον νομιμοποιηθεί παράνομα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ & ΝΔ.

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 6:21:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 5.10:
Δηλαδή πριν τον Αύγουστο που μπαίνανε καραβιές οι λάθροι ήτανε καλή η οικονομική κατάσταση;
Πριν τον Αύγουστο δεν έπεφτε ξύλο;

Ο Δένδιας κάνει πολύ καλή δουλειά, κι ας χτυπιούνται ΣΥΡΙΖΑίοι και χρυσαυγίτες (ο καθένας από τη μεριά του) που τους χαλάει την πιάτσα. Ο κόσμος καταλαβαίνει.

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 7:06:00 μ.μ. EET  

@ 12 Νοεμβρίου 2012 6:21:00 μ.μ. EET

Για να πεις αν ο Δεν-Δίας κάνει καλή δουλειά, πρέπει δύο παραμέτρους να εξετάσεις:

α) Πόσοι απελάθηκαν τους τρεις αυτούς μήνες; Για 101η μέρα σήμερα "τρέχει" η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς".

β) Πόσα έχει στοιχίσει η επιχείρηση αυτή στον Έλληνα φορολογούμενο;

Δεν αρκεί να μειωθούν οι ροές. Πρέπει να αδειάσει και η χώρα. Μπορεί όμως να απελαθούν 4.000.000 λαθρομεταναστών, των εκ των υστέρων νομιμοποιηθέντων συμπεριλαμβανομένων;

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 8:40:00 μ.μ. EET  

Το πιό σημαντικό στοιχείο αυτής της αναφοράς που διαφεύγει της προσοχής μας είναι το εξής
<>

Αυτό σημαίνει ότι το 7.5% των αλλοδαπών είναι παράνομοι και το 95.5% νομιμοι !!! Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό όταν δεν υπάρχει μεταναστευτικός νόμος και πρόγραμμα;

Απάντηση
Η Βουλή των Ελλήνων τα τελευταία εικοσιδύο χρόνια με εκτακτες διατάξεις και υπο τον προστατευτικό μανδύα της σιωπής των ΜΜΕ εισήγαγε νομοθεσία σύμφωνα με την οποία εδώθησαν άδειες παραμονής και εργασίας σε εκατοντάδες χιλιάδες ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, δηλ. ουσιαστικά τους νομιμοποίησαν και επιβράβευσαν (με την ύψιστη τιμή) αυτούς οι οποίοι είχαν ήδη παρανομήσει.

Στην συνέχεια η νέα κυβέρνηση του 2009 έδωσε δυνατότητα σε αυτούς τους <> αλλοδαπούς να πάρουν την Ελληνική υπηκοότητα.
Για ότι προκειται να συμβεί είχε γράψει ο Κ.Ο.
http://www.enkripto.com/2010/01/blog-post_6867.html


Προφανώς οι παραπάνω είναι νόμιμοι στα χαρτιά αλλά όχι στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, αφού η νομιμοποίησή τους αποτελεί προιόν παράνομων συναλλαγών (οπως παράνομες ήταν και οι συναλλαγές που οδήγησαν τη χώρα στο παρών οικονομικό τέλμα - όλα φαίνεται να είναι συνδεδεμένα).

Νομίζω ότι η ελλάδα των 7-10 εκ.
πρώην αλλοδαπών με <> υπηκοότητα είναι κοντά. Επιπλέον,
ο νομοθέτης κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να αποδώσει ειδικά δικαιώματα σε αυτές τις <> (όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ σε θέματα που άπτονται των μειονοτήτων μέσω μίας σειράς νόμων “Affirmative action”). Τι σημαίνει αυτό θα το αφήσω για άλλη φορά αλλά θα ρωτήσω τους συνομιλητές, ποιά είναι η συνέπεια του δικαιώματος ψήφου των παραπάνω ατόμων;

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 8:42:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 6:21
Η έκθεση παρουσιάζει μείωση στις συλλήψεις λαθραίων στα χερσαία σύνορα. Τρεις είναι οι πιθανοί λόγοι, ή δεν κάνει την δουλειά της η ΕΛΑΣ ή προτιμούν τα νησιά του Αιγαίου ή λιγότεροι προσπαθούν να μπούνε στη χώρα. Έχεις την εντύπωση ότι οι (καινούργιοι επίδοξοι) λαθραίοι φοβούνται τον ΞΕΝΙΟ ΖΕΥΣ και για αυτό μειώθηκε το ρεύμα τους;

Δεν λέω ότι δεν συνείσφερε στη μείωση η όλη προσπάθεια, αλλά επίσης δεν μπορείς να απορρίψεις τους άλλους πολύ σημαντικότερους λόγους. Η οικονομία και η (αντίληψη για) άσκηση βίας εναντίων τους παίζουν τον καθοριστικό παράγοντα στο να "προτιμήσουν" να έλθουν εδώ.

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 8:59:00 μ.μ. EET  

Τα στοιχεία είναι ΕΠΙΣΗΜΑ και αν κάποιους τους ενοχλεί... ξύδι κύριοι.Είναι καθαρά αυτό που είπε φίλος σχολιαστής νωρίτερα... Τους χαλάει τη πιάτσα ο Δένδιας και χάνουν το μεροκαματάκι κάποιοι.Ναι μέν η διακίνηση ξεκινά απο το κράτος μαφιόζο της γειτονιάς μας Τουρκία, αλλά έχει και τσιράκια στην απέναντη μεριά!

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 9:12:00 μ.μ. EET  

Νομίζω είναι -το λιγότερο- γελοίο το επιχείρημα ότι μειώθηκε το μεταναστευτικό κύμα στον Έβρο ελεω...Μιχαλολιάκου.

Άλλωστε όπως αναφέρθηκε και παραπάνω οι ρατσιστικές επιθέσεις που αμαυρώνουν την εικόνα μας διεθνώς είχαν ξεκινήσει πολύ πρίν τον Ξένιο Δία. Το μόνο που καταφέρνουν οι ξυρισμένοι νεοναζί είναι να θυματοποιούν τους Ταλιμπαν του κέντρου στα διεθνή ΜΜΕ.

Η κατακόρυφη πτώση (~100%) σε μόλις 3 μήνες δεν μπορεί παρά να οφείλεται στο "φράγμα" που έστησε ο Δένδιας στον Έβρο (εξτρα αστυνομικοί/θερμικές/οχήματα) και στους εντατικούς ελεγχους εντός της χώρας.

Και η προσπάθεια καπηλείας του θετικού αυτού αποτελεσματος προκαλεί μόνο χαμόγελα..Και εκθέτει στα μάτια του κόσμου τους επαγγελματίες "αγανακτισμένους κατοίκους" που χρησιμοποιούν την λαθρομετανάστευση για να ανέβουν πολιτικά.

Οδυσσέας 12 Νοεμβρίου 2012 στις 10:21:00 μ.μ. EET  

Κατά τη γνώμη μου όποιος αρνείται την επιτυχία της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς" έχει δόλο. Καλά να διαφωνούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, αλλά να διαφωνούν και άνθρωποι του πατριωτικού χώρου είναι αντιφατικό. Και η πλάκα είναι ότι ρωτάνε και "πόσο κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο αυτή η επιχείρηση", κλασικό "συριζαίικο", να μην πω κουκουέδικο επιχείρημα. Αλήθεια τους έπιασε ο πόνος για το κόστος; Όσο θέλει να κοστίσει, αν είναι να σφραγιστούν τα σύνορα.

Και επειδή γράφονται και κάτι τερατολογίες για τους αριθμούς των λαθρομεταναστών, να παραπέμψω σε μια επίσημη έκθεση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το υπουργείου Εσωτερικών, από την οποία προκύπτει ότι:
(α) μέχρι το 2005 είχαν δοθεί από το ΠΑΣΟΚ 604.215 άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς.
(β) το 2005-2006 δόθηκαν άλλες 90.000 άδειες περίπου, και το σύνολο των αδειών παραμονής ανήλθε σε 695.979.
(γ) εκτός από τους ανωτέρω "νομιμοποιημένους", η έκθεση υπολογίζει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών το 2008 σε περίπου 210.000, μάξιμουμ. Άρα σύνολο νόμιμων και παράνομων το 2008, περίπου 900.000.
Από τον Απρίλιο του 2008 (οπότε συντάχθηκε η έκθεση) έχουν μεσολαβήσει τεσσεράμιση χρόνια. Ακόμα κι αν πάρουμε για όλο αυτό το διάστημα το χειρότερο ρυθμό εισροής (300 άτομα/μέρα, μετά το άνοιγμα των συνόρων από Παπανδρέου - Ραγκούση στις αρχές του 2010) και τον στρογγυλέψουμε στα 10.000 άτομα/μήνα, πολλαπλασιάζοντας επί τεσσεράμιση χρόνια (54 μήνες) το αποτέλεσμα είναι 540.000 άτομα. Αθροίζοντας αυτό τον αριθμό με τις 900.000 του 2008, το σύνολο βγαίνει κάτω από 1.500.000.

Άρα λοιπόν οι τερατολογίες περί 4.000.000 λαθρομεταναστών (και 7-10 εκ. στο μέλλον) πρέπει να σταματήσουν, γιατί μεταξύ των άλλων δημιουργούν και αίσθημα ματαιότητας σε όσους κοπιάζουν για να αντιστρέψουν την κατάσταση. Τα πράγματα είναι απλά:
- Πρώτο βήμα, σφράγισμα συνόρων να μη μπουν κι άλλοι. Αυτό το κάνει ο Δένδιας.
- Δεύτερο βήμα, απέλαση όλων ανεξαιρέτως των λαθραίων χωρίς να δοθούν άλλες άδειες παραμονής. Όποιος λέει ότι είναι τέσσερα εκατομμύρια, το κάνει να φαίνεται αδύνατο και ρίχνει νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι 500.000 και έχουμε υπομονή και επιμονή, γίνεται.
- Τρίτο βήμα, καθαροί λογαριασμοί με όσους πήραν άδεια παραμονής: ιθαγένεια στην πρώτη γενιά δε δίνουμε, στα παιδιά δίνουμε αν βγάλουν κανονικά πλήρη φοίτηση σε ελληνικό σχολείο.

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 11:08:00 μ.μ. EET  

Κλειστά τα σύνορα για τους απ'έξω με τη Τουρκία, κλειστά και με την Ιταλία (μέσω λιμένων Πάτρας, Ηγουμενίτσας)για τους από μέσα...κι έτσι είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα με τους "εγκλωβισμένους" στην Ελλάδα λάθρο.

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 11:11:00 μ.μ. EET  

Και με τη σύλληψη των παρανόμως διαμενόντων λύνεται το πρόβλημα; Πόσοι από αυτούς απελαύνονται;

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 11:11:00 μ.μ. EET  

Οδυσσέα αποφάσισε επιτελους ποσους υπολογιζεις 1.500.000 ή 500.000 (χωρίς τους αλβανούς θα προσθετα εγω) για να δουμε τι θα κανουμε. Περασες και την κύρια ιδεα της προσπαθειας του συστηματος για την διαμορφωση της κοινης γνωμης με το να διδεται και ιθαγενεια στα παιδιά τους με το γνωστο παραμύθι περί της ημετέρας παιδείας...
Σε ξεσκέπασε αυτό όπως και η αναφορά σου στο γνωστο ινστιτούτο.
Ελεος πια με τα παπαγαλακια που ριχνουν σταχτη στα μάτια του κοσμου.

Οδυσσέας 12 Νοεμβρίου 2012 στις 11:48:00 μ.μ. EET  

Άσε ρε χρυσαυγίτη που θα μας πεις και παπαγαλάκια...
Πρώτα απ' όλα μάθε να διαβάζεις: έγραψα για 900.000 ως το 2008 και 540.000 από τότε, άθροισμα 1.440.000, δηλαδή "κάτω από 1.500.000" όπως είπα. Το κατάλαβες αυτή τη φορά;

Δεύτερο, αν δε σ' αρέσουν οι συγκεκριμένες πηγές, με τη βούλα του ελληνικού κράτους και της ΕΕ, φέρε άλλες. Χρυσή Αυγή, Στόχος και λοιπές φυλλάδες δε μετράνε ως πηγές.

Τρίτο, τίποτα δε με "ξεσκέπασε". Την άποψη ότι πρέπει να δίνεται ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών την είχαμε πρωτογράψει εδώ στο Εν Κρυπτώ από το 2010, στο κείμενο που παραπέμπει και ο φίλος πιο πάνω.
Γράφαμε τότε: "...η χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να εξεταστεί, και να αποβεί προς το συμφέρον της Ελλάδας. Ας μην ξεχνάμε ότι το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα είναι τεράστιο: ο μέσος όρος γεννητικότητας έχει πέσει στα 1,3 παιδιά ανά γυναίκα, ενώ το ελάχιστο αναγκαίο για την αναπαραγωγή των γενεών είναι το 2,1. Μια πληθυσμιακή «ένεση» είναι μάλλον όρος επιβίωσης. Και για τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και μεγάλωσαν ως Έλληνες ακολουθώντας όλο τον κύκλο του ελληνικού σχολείου, μπορεί πράγματι να θεωρηθεί βάσιμα ότι είναι, κατά τον ισοκράτειο ορισμό, Έλληνες ως «της παιδεύσεως της ημετέρας μετέχοντες» και άρα να τους δοθεί η ιθαγένεια. Όμως και σε αυτό το σημείο το νομοσχέδιο Ραγκούση διακρίνεται από προχειρότητα (ή σκόπιμη χαλαρότητα) και μειωμένες απαιτήσεις: [...]
Είναι προφανές ότι αυτές οι ρυθμίσεις δεν διασφαλίζουν ότι τα παιδιά των μεταναστών θα μετέχουν «της ημετέρας παιδεύσεως», που είναι προϋπόθεση απαραίτητη για την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία .

Μια ορθή ρύθμιση για τα παιδιά των μεταναστών θα μπορούσε, κατά το γερμανικό πρότυπο (βλ. παραπάνω) να προβλέπει τα εξής:
- Χορήγηση της ιθαγένειας σε παιδιά αλλοδαπών γεννημένα στην Ελλάδα, όχι αυτόματα με τη γέννηση, αλλά με την ενηλικίωση στα 18, και εφ’ όσον το παιδί:
- Ολοκλήρωσε με επιτυχία σε ελληνικό σχολείο τουλάχιστον τον κύκλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης των 9 χρόνων (δημοτικό και γυμνάσιο)
- Έχει λευκό ποινικό μητρώο
- Αρνείται επισήμως την προηγούμενη υπηοότητα υπέρ της ελληνικής.
Θα έπρεπε επίσης να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες στο σχολικό σύστημα για να διασφαλιστεί ότι επιτυγχάνεται πράγματι η πολιτιστική ενσωμάτωση. [...]
Υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις θα μπορούσε πράγματι να καλωσορίσει κανείς τα παιδιά των μεταναστών στο ελληνικό έθνος, ως «μετέχοντα της ημετέρας παιδεύσεως», και συνεπώς και στην ελληνική «πόλι» ως πολίτες του ελληνικού κράτους."
.

Άρα λοιπόν τίποτα δεν "ξεσκέπασες". Αυτή την άποψη είχαμε πάντα. Πιστεύουμε στο ελληνικό Έθνος, το οποίο μπορεί να ενστερνιστεί ένα παιδάκι, αν μεγαλώσει στην Ελλάδα και τελειώσει ελληνικό σχολείο.
Προφανώς εσύ πιστεύεις ότι τον Έλληνα τον καθορίζει το αίμα. Πρόβλημά σου.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 13 Νοεμβρίου 2012 στις 12:00:00 π.μ. EET  

@Οδυσσέα
1.Τα περί 4 εκατ. μεταναστών δεν είναι αριθμοί του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια γιγάντια υπερβολή και σαφώς εξυπηρετεί την ακροδεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να παρουσιάζει πολύ μικρότερα νούμερα.
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφές και ξεκάθαρο πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Ως αριστερό κόμμα δεν μπορεί να ταχθεί υπέρ βίαιων μέτρων για την αντιμετώπισή της. Εκεί είναι το γήπεδο της δεξιάς κατά παράδοση. Από την άλλη δεν γίνεται και να συνεχίσει να αγνοεί το πρόβλημα καθώς πολιτικά η παράταξη μετατοπίζεται σταδιακά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και ο μέσος έλληνας ανησυχεί ιδιαίτερα για το ζήτημα άσχετα με το τι υποστηρίζουν οι διάφορες απίθανες συνιστώσες των 50 ατόμων. Οπότε δε θα προτείνει τίποτα επί της ουσίας και θα περιοριστεί σε καταγγελίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθώντας να υποβαθμίσει τη (μέτρια ούτως ή άλλως σε αριθμούς απελάσεων)επιτυχία του προγράμματος. Πολλή διαφήμιση άλλωστε για τον Δένδια που κατά τη γνώμη μου σε πολλά πράγματα θα πρέπει να σκέφτεται δυο φορές πριν μιλήσει. Αλλά ας μην επανέλθω πάλι στο γνωστό θέμα και μου ζητάς δηλώσεις κλπ.
3. Είναι πολύ σαφές οτι άλλοι ζουν και υπάρχουν πολιτικά χάρη στη λαθρομετανάστευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ψήφους από την αντιμετώπιση του θέματος αυτού. Οπότε ουσιαστικά αν ο Δένδιας τα καταφέρει, τους απαλλάσσει από το βάρος της υποστήριξης μια ουσιαστικά καταστροφικής πολιτικά και εθνικά θέσης. Φυσικά δεν θα του πουν ευχαριστώ και θα του τα χώνουν από πάνω. Έτσι είναι το παιγνίδι στην πολιτική άλλωστε. Στον "πατριωτικό χώρο" όσοι φλερτάρουν ανοιχτά με την ΧΑ (πολλοί, λόγω καλής προαίρεσης εσύ δεν τους βλέπεις, εγώ που είμαι απέξω αναγνωρίζω τα σημάδια) και η ίδια η ΧΑ τα έχουν βάψει μαύρα (λογοπαίγνιο...) γιατί μετά μένουν μόνο οι αριστεριστές για να παίζουν ξύλο. Και εκεί χωρίς τη βοήθεια της αστυνομίας δε μπορούν να τα καταφέρουν.
4. Ναι έχουμε στο ΚΚΕ μια εμμονή με τα νούμερα και τα έξοδα. Άλλωστε όλοι τώρα δε φωνάζουν οτι γίνονταν από το δημόσιο γιγάντια και απερίσκεπτα έξοδα; Δεν είναι μια δικαίωση αυτό; Άλλωστε δε θα πρέπει να πάρει και η τρόικα θέση για το πρόγραμμα "Ξένιος Ζευς"; Συμφέρει το δημόσιο το πρόγραμμα άραγε (κατά την τρόικα); [Πλάκα κάνω σε όλη την τρίτη παράγραφο. μη φορτώνεις)

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 12:16:00 π.μ. EET  

Συγνώμη φίλε Οδυσσέα, αλλά νομίζεις ότι το πρόβλημα ήταν το "σφράγισμα συνόρων" ή η σύλληψη στα σύνορα; Τόσα χρόνια δηλαδή δεν γινόντουσαν χιλιάδες συλλήψεις με την πλήρη συγκατάθεση των λαθραίων;

Πριν από μερικές μέρες δεν μιλούσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μουσουρούλης για "νέο κύμα εισροής λαθρομεταναστών μέσω του Αιγαίου Πελάγους"; Σήμερα δεν συνελήφθησαν 35 λαθρομετανάστες σε αποβίβαση στη... Μαγνησία (!) ; Τι συμπέρασμα θέλεις να βγάλω;

Βάλτε μυαλό επιτέλους με αυτά τα ημίμετρα που σας παρουσιάζουν σαν μεγάλες "επιτυχίες".

Οδυσσέας 13 Νοεμβρίου 2012 στις 12:45:00 π.μ. EET  

Βεβαίως και είναι το πρόβλημα η σφράγιση των συνόρων. Άκου, γιατί μάλλον δεν ξέρεις:
Παλιότερα (σίγουρα πριν το 2010) ίσχυε η σύλληψη για παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος, υπήρχαν κανονικά στρωμένα τα ναρκοπέδια κατά προσωπικού, και επιπλέον γίνονταν (άτυπα) επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών στην Τουρκία - εννοείται χωρίς τουρκική συγκατάθεση. Ήταν επιχειρήσεις απόρρητες και συχνά επικίνδυνες, που εκτελούνταν από το στρατό. Έχω προσωπική γνώση.
Το 2010 έγινε μια μεγάλη αλλαγή: δόθηκε στην αστυνομία (από ΓΑΠ και Ραγκούση) η εντολή ναμην τους συλλαμβάνει απλά να τους καταγράφει, να τους δίνει ένα χαρτί ότι υποχρεούνται να φύγουν εντός μηνός από την Ελλάδα, και να τους βάζουν στα ΚΤΕΛ για Αθήνα. Περισσότερα εδώ. Επίσης έγινε άρση κάποιων ναρκοπεδίων. Έτσι λοιπόν οι λάθροι έμαθαν ότι είναι ευπρόσδεκτοι και πλάκωσαν μιλιούνια. Έμπαιναν τριακόσιοι τη μέρα, περπατώντας, και έψαχναν αστυνομικά να δηλωθούν.

Αυτό λοιπόν είναι που άλλαξε τώρα επί Δένδια. Έστειλε 1800 άτομα με αυστηρές εντολές, πέρασε το μήνυμα ότι αλλάξανε τα πράγματα και κόπηκε η ροή.
Αν εσύ το θεωρείς ημίμετρο, δε μπορώ να σου πω κάτι άλλο.

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 3:13:00 π.μ. EET  

"Πιστεύουμε στο ελληνικό Έθνος, το οποίο μπορεί να ενστερνιστεί ένα παιδάκι, αν μεγαλώσει στην Ελλάδα και τελειώσει ελληνικό σχολείο.
Προφανώς εσύ πιστεύεις ότι τον Έλληνα τον καθορίζει το αίμα. Πρόβλημά σου."

Όπως ενστερνίστηκαν το αγγλικό έθνος τα μουσουλμανάκια που πήγαν σε αγγλικό σχολείο. Κι όπως ενστερνίστηκαν το γαλλικό έθνος τα μουσουλμανάκια που πήγαν σε γαλλικό σχολείο, τρομάρα σας. Σοφή προσέγγιση και βαθυστόχαστη. Και "φιλοσοφημένη", "πολιτικώς ορθή", "ανθρωπιστική" και "πεφωτισμένη". Τρομάρα της.

Προφανώς εσύ πιστεύεις ότι τον Έλληνα τον καθορίζει "η παιδεία" - κι έχεις και άποψη για το τι είναι αυτό. Θα σου έλεγα κι εγώ "πρόβλημά σου", αλλά έλα που θέλεις να το κάνεις και δικό μου πρόβλημα, με το έτσι θέλω, χωρίς να αντλείς από πουθενά τέτοιο δικαίωμα. Όπως χωρίς το παραμικρό ηθικό δικαίωμα και με τυπικά προσχήματα έκανε ο Ραγκούσης ό,τι έκανε, όπως χωρίς το παραμικρό ηθικό δικαίωμα έκαναν οι προηγούμενοι ό,τι έκαναν, με άδειες παραμονής και δε συμμαζεύεται. Έχοντας απέναντί τους τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Αυτόκλητοι πεφωτισμένοι της συμφοράς.

Θα λογοδοτήσουν όλοι ενώπιον της Ιστορίας. Όλοι. Και η ετυμηγορία θα είναι η ίδια που ήταν για το παπαδαριό του βυζαντίου, που καλούσε τους συγγενείς του σούφηδες για να τους "αφομοιώσει". Και η ευχαριστία των μουσουλμάνων θα είναι ίδια με την ευχαριστία του Μωάμεθ στο Νοταρά.

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 9:45:00 π.μ. EET  

Ο Δένδιας κάνει τρομερή δουλειά και είναι ο λιγότερος κακός απο όλους όσους πέρασαν απο υπουργείο απο τότε που θυμάμαι.

Οι 2-3 ακραίες παρατάξεις ζουν κυριολεκτικά απο τους λαθρομετανάστες. Δεν έχουν λόγο ύπαρξης χωρίς αυτούς,δεν θα έχουν πάνω από 4,000 ψήφους χωρίς αυτούς. Οπότε τσούζει και θα τσούζει μέχρι να εξαφανιστούν όσο γρήγορα εμφανίατηκαν. Το κλαψούρισμα -επειδή μερικοί ένιωσαν άντρες γιατί για πρώτη φορά βρήκαν λόγο ύπαρξης στην ασήμαντη ζωή τους βαρώντας άοπλους ή πετώντας μολότωφ σε κάποιον που δεν κρατάει ΗΚ11-δεν θα σταματήσει την διάλυση των "κομμάτων" τους.

Ξυπνάτε βλάκες! Υπάρχουν και άλλα πράγματα εκτός απο ομάδες. Δουλειά, οικογένεια, παιδιά, πράγματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους! Η βία δεν φέρνει ευτυχία

Όσο για κάτι ρατσιστικές απόψεις περι αίματος αρκεί μια αναφορά στα ονόματα και επωνύματα των νεκρών Α,Β ΒΠ, Α,Β ΠΠ. Εβραίοι, Γερμανοί, Ρωσοι, Αλβανοί, Ιταλοί, αχταρμάς στο πάνθεον των ελλήνων ηρώων. Ποιός είναι πιό έλληνας; Ο έργαζόμενος αλλοδαπός που πληρώνει φόρους ή ο τεμπέλης ακρο-κάτι που λειώνει 20 χρόνια φοιτητής και τρώει την σύνταξη της μάνας του;;;; Να ένας ισπανός που θυμάιμαι απο το σχολείο http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82
Περιμένω εντωμεταξύ υδραυλικό σπίτι εδώ και 4 μέρες. Έχω πάρει 6 τηλέφωνα. Άλλος δεν έρχεται γιατί βρέχει, άλλος γιατί κάνει κρύομ άλλος θέλει 20ρικο για αλλαγή της βρύσης. Σήμερα θα πάρω τον χασάν που είναι πάντως καιρού, δίνει απόδειξη και παίρνει 5 ευρώ για αλλαγή τσιμούχας. Κατ' αλλα οικονομική κρίση και μπινελίκια στον giorgos. κοπρίτες ιδεολόγοι της σφαλιάρας. βαρέθηκα

μηδενιστής

Υγ η ελλάς έχει θεμέλια σε ένα κτήριο στο σύνταγμα - σε αυτό που καφετζής θα πάρει 120,000 εφάπαξ. ο χασάν σίγουρα φταίει και εκεί.

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 10:05:00 π.μ. EET  

@ Οδυσσέα (12 Νοεμβρίου 2012 10:21:00 μ.μ. EET)

" Και η πλάκα είναι ότι ρωτάνε και "πόσο κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο αυτή η επιχείρηση", κλασικό "συριζαίικο", να μην πω κουκουέδικο επιχείρημα. Αλήθεια τους έπιασε ο πόνος για το κόστος; Όσο θέλει να κοστίσει, αν είναι να σφραγιστούν τα σύνορα."

Εγώ το έγραψα αυτό και νομίζω ότι, ως Έλλην φορολογούμενος, δικαιούμαι να γνωρίζω το κόστος για τα πάντα! Όπως π.χ. δικαιούμαι να μάθω κάποτε τι μού στοίχισε η Ολυμπιάδα. Αν εσύ δίνεις λευκές επιταγές, είναι πρόβλημά σου.

Αν είχες διαβάσει προσεκτικά τι έγραψα, αντί να σπεύσεις να ειρωνευτείς, θα έβλεπες γιατί το έγραψα. Είναι μέτρο σύγκρισης για να δούμε αν κάνει ο Δένδιας καλή δουλειά, όπως ισχυρίστηκε ο άλλος.

Κάπου παρακάτω συνιστάς σε έναν ΧΑυγίτη (;) "Πρώτα απ' όλα μάθε να διαβάζεις". Δως του το παράδειγμα εσύ.

Το ...ΙΜΕΠ χρησιμοποιείς σαν πηγή; Σώθηκες!

"Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της ΕΥΠ, οι αλλοδαποί που ζουν νόμιμα και παράνομα στην Ελλάδα τον παρόντα χρόνο ανέρχονται σε περίπου 2,5 εκατομμύρια"

(«Ο άγνωστος πόλεμος στο Αιγαίο», του Γ. Μαρνέλλου - Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 21/10/2007.)

Μέσα σε πέντε χρόνια, μειώθηκαν οι λαθρομετανάστες, των εκ των υστέρων νομιμοποιηθέντων συμπεριλαμβανομένων; Ή δεν ξέρει η ΕΥΠ, η καθ' ύλην αρμοδία, τι λέει;

"Καλά να διαφωνούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, αλλά να διαφωνούν και άνθρωποι του πατριωτικού χώρου είναι αντιφατικό"

Δηλαδή, όποιος αμφισβητεί, ή έστω αμφιβάλλει για την "επιτυχία" του Δένδια, αυτομάτως ταμπελώνεται "Συριζαίος" και μη πατριώτης; Ή σαν τέτοιοι νοούνται όσoι δεν ανήκουν στον χώρο της ΝΔ, όπως εσύ, και ... τολμούν κάποια κριτική;

"Όσο θέλει να κοστίσει, αν είναι να σφραγιστούν τα σύνορα."

Δεν έγραψα εγώ για το σφράγισμα των συνόρων μόνο, ούτε ασφαλώς είναι αυτό ο μόνος στόχος του "Ξενίου Διός". Πολύ κουβαρντάς είσαι, ρε μεγάλε! Άκου να στοιχίσει όσο θέλει!

Γράφε λιγότερα, για να γράφεις σοβαρότερα.

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 11:07:00 π.μ. EET  

@ Οδυσσέας
"Φορτηγό που μετέφερε 79 παράνομους μετανάστες εντοπίστηκε στη Λευκάδα. Συνελήφθησαν όλοι τους, ο 55χρονος Ελληνας οδηγός του οχήματος, καθώς και δύο ακόμη άντρες, ένας Ελληνας και ένας αλλοδαπός, που επέβαιναν σε άλλο όχημα και ενεργούσαν ως προπομποί.

Οι παράνομοι μετανάστες είχαν καταβάλει χρήματα σε Ιρακινό στην Αθήνα, προκειμένου να τακτοποιηθεί η μετακίνησή τους στην Ιταλία. Το φορτηγό και το Ι.Χ. κατασχέθηκαν."

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2252114

Προφανώς ο Ξένιος Δίας περιλαμβάνει και τη συγκράτηση όσων πάνε να φύγουν. Μην τύχει και πέσει ο αριθμός των 2.500.000 λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα...

Άστα φίλε, όσο είναι για τα μπάζα η ΧΑ άλλο τόσο είναι κι ο Δένδιας και οι λοιποί πολιτικάντηδες.

Άλλωστε εαν δεν ήταν για τα μπάζα δεν θα είχαμε φτάσει σήμερα να είμαστε ο περίγελως όλου του κόσμου.

Υ.Γ.
Σε παρακαλώ μη μου πεις για δικαιολογία ότι η παραπάνω ενέργεια απαιτείται από τη συνθήκη του Δουβλίνου Ι, ΙΙ κλπ γιατί θα απορήσω πλέον και για την ευφυία σου.

Οδυσσέας 13 Νοεμβρίου 2012 στις 12:47:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 3.13 πμ:

Εσύ με ποιο ηθικό δικαίωμα βασίζεις την ελληνικότητα στο αίμα, και αφήνεις έξω από το ελληνικό Έθνος το Μπότσαρη, τον Τζαβέλλα, το Μιαούλη και τόσους άλλους ήρωες του 1821 που είχαν αλβανική καταγωγή; Ποιος είσαι εσύ για να τους κρίνεις; Ποιος είσαι εσύ για να κρίνεις την ελληνικότητα του συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, Έλληνα Εβραίου που σκοτώθηκε ηρωικά το 1940 στην Πίνδο; Πώς αφήνεις έξω από το ελληνικό έθνος το Λορέντζο Μαβίλη, που όπως σωστά μας θύμισε ο Μηδενιστής είχε ισπανική καταγωγή και σκοτώθηκε ηρωικά στον Α΄ Βαλκανικό; Το αίμα ως κριτήριο της εθνικότητας είναι κριτήριο για ηλίθιους - δε μπορώ να το θέσω αλλιώς.
Όσο για το θέμα της θρησκείας που λες, αυτό είναι εντελώς διαφορετικό και πρέπει να το δούμε. Στη Γαλλία και την Αγγλία που λες, ενσωματώθηκαν μια χαρά Έλληνες, Αρμένηδες, Πολωνοί, Εβραίοι, Ρώσοι κ.ά., αλλά όπως σωστά λες οι μουσουλμάνοι δεν ενσωματώνονται. Άρα πρέπει να αντλήσουμε κι εμείς διδάγματα και να πάρουμε τα μέτρα μας. Όταν γράφω ότι πρέπει οι παράνομοι μετανάστες μετά το 2006 να απελαθούν στο σύνολό τους, το λαμβάνω κι αυτό υπ' όψη. Γιατί αυτοί είναι στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι από Ασία και Αφρική, ενώ οι προηγούμενες γενιές που έχουν πάρει άδεια παραμονής είναι βασικά χριστιανοί από τα Βαλκάνια και την Αν. Ευρώπη.

@ Nativist:
Μια που μιλάς περί σοβαρότητας, εγώ παραθέτω ολόκληρη έρευνα επιστημονικού ινστιτούτου, με τη βούλα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εσύ παραθέτεις τι "είπε" ένας άγνωστος δημοσιογράφος ότι "λέει" η ΕΥΠ. Άρα λοιπόν, το ερώτημά σου δεν θα έπρεπε να είναι αν ξέρει η ΕΥΠ τι λέει, αλλά αν ξέρει ο δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κ. Μαρνέλλος τι λέει, επικαλούμενος την ΕΥΠ. Όπως καταλαβαίνεις υπάρχει ένα χάσμα αξιοπιστίας.

@ Ανώνυμο 11.07:
Τυπικά θα απαντούσε κανείς πράγματι ότι η παραπάνω ενέργεια απαιτείται βάσει Δουβλίνου ΙΙ - άλλη μια συμφορά που προκάλεσε στη χώρα ο ΓΑΠ. Πρακτικά εγώ θα σε παραπέμψω σε αυτά που έγραφα παραπάνω για τις επαναπροωθήσεις προς Τουρκία, που γίνονταν παλιότερα στον Έβρο, χωρίς καμία νομική κάλυψη.
Αρα λοιπόν θα θεωρούσα κι εγώ σκόπιμο αυτό που υπονοείς, δηλ. να μη δείχνει ιδιαίτερο... ζήλο η αστυνομία στον έλεγχο των εξόδων της χώρας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι κι αν ακόμα τους αφήσεις να φύγουν, το Δουβλίνο ΙΙ σε υποχρεώνει να τους ξαναδεχτείς όπου κι αν πιαστούν, αν αποδειχθεί ότι μπήκαν από Ελλάδα. Δηλαδή δε θα κερδίσεις και πολλά πράγματα αφήνοντάς τους να φύγουν. Αλλά πάντως αν συνυπολογίσεις ότι κι αυτοί θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διαφύγουν τη σύλληψη, συν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που μπορούμε να τρενάρουμε (πώς αποδεικνύεται ότι μπήκαν από Ελλάδα κλπ.), κάποιο κέρδος θα το έχουμε.

Δημήτρης 13 Νοεμβρίου 2012 στις 1:16:00 μ.μ. EET  

Το ΙΜΕΠΟ ήταν όντως ό,τι πιο σοβαρό διέθετε το ελληνικό κράτος στον τομέα της μελέτης της μετανάστευσης και έχει δημοσιεύσει πολύ αξιόλογες έρευνες, σε συνεργασία με τον ακαδημαϊκό χώρο.

Έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2010 μαζί με μερικούς άλλους οργανισμούς, πιθανώς επειδή ο τότε Υπουργός Εσωτερικών ήθελε να «καθαρίσει» το πεδίο για να αναλάβει τον τομέα της μετανάστευσης η... εξαδέλφη του, ως Υφυπουργός.

Προφανώς οι έρευνες και οι αριθμοί βασίζονταν σε συγκεκριμένη μεθοδολογία και στα διαθέσιμα στοιχεία, όχι σε εικασίες κατά το δοκούν.

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 1:27:00 μ.μ. EET  

Γεώργιος Αβέρωφ - Βλάχος
Αλέξανδρος Κορυζής - Αρβανίτης
Κωνσταντίνος Νίδερ - Γερμανός
Αλή Ζεΐρ Χαβούζ - Πομάκος

αλλοδαποί

Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής - έλληνας και "εθνάρχης"
Ανδρέας Παπανδρέου - έλληνας
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - έλληνας
Κωνσταντίνος Σημίτης - έλληνας
Κωνσταντίνος Α. Καραμανλής - έλληνας
Γεώργιος Α. Παπανδρέου - έλληνας
Αντώνης Σαμαράς - έλληνας

ελληνάρες τούρμπο πλας!

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 13 Νοεμβρίου 2012 στις 3:12:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 3:13:00 π.μ

H διαφορά ανάμεσα στον Ευρωπαίο μετανάστη (λαθραίο ή μη) και τον μουσουλμάνο της Μέσης Ανατολής είναι χαώδης, όσο απέχει ο ανθρωπισμός από τη σαρία. Αυτό φαίνεται εύκολα στις δυτικές χώρες και ειδικότερα σε όσες έχουν εξ ανάγκης (λόγω λειψανδρίας) σοβαρή μεταναστευτική πολιτική όπως λ.χ η Αυστραλία που έψαχνε (και ακόμα ως ένα ποσοστό ψάχνει) μετανάστες ευρωπαίους. Και για το επίπεδο μόρφωσης αλλά κυρίως για το κοινό σύστημα αξιών. Όσο το Ισλάμ λειτουργεί ως καθολική εκκλησία του μεσαίωνα θα ισχύει η σύγκρουση: όχι πολιτισμών αλλά αξιών, ανθρωπισμός ενάντια στη βαρβαρότητα. Συμπέρασμα: ο Αλβανός και ο Ρουμάνος και ο Γεωργιανός μπορεί να ενσωματωθεί μεσοπρόθεσμα στον κοινωνικό ιστό της χώρας (περίπου παίρνει κοντά μια δεκαετία ανά γενιά, αν κρίνω από τους αλβανούς που έχω μαθητές) και δεν έχουν σχέση με το, για να το πω κομψά, προβληματικό ανθρώπινο δυναμικό της δεκαετίας 1990-2000, το οποίο επίσης γνώρισα. Και άσε την εθνική συνείδηση κατά μέρος. Ποιος θα κουβαλάει το ΜΑG με νοιάζει μόνο, άμα στραβώσει η δουλειά με τους δίπλα. Και υπάρχουν πια "ξένοι" που μπορώ να ποντάρω πάνω τους. Αντίστοιχα πάλι ξέρω οτι πολλοί εθνικόφρονες (στα λόγια) ή θα την στην Ευρώπη ή θα πολεμούν στο μέτωπο της Αττικής, όπως έγινε το 1940.

Τέλος τα περί παπαδαριού και σούφι αφορούν μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις και φυσικά είναι ένας άλλος γοητευτικός αστικός μύθος των δωδεκαθεϊστών και της παπαδοφαγικής αριστεράς. Το γιατί η εκκλησία προτίμησε το τούρκικο φακιόλι από τη δυτική καλύπτρα είναι μεγάλη ιστορία. Είναι αφελές να πιστεύει οτι ο ελληνισμός θα επιβίωνε αλώβητος στα χέρια των Φράγκων, όπως αφελώς πίστευαν οι Παλαιολόγοι. Είναι πια γνωστό ότι η πρώτη άλωση (1204) ήταν αυτή που διέλυσε την αυτοκρατορία. Αν η λατινοκρατία κρατούσε 400 χρόνια είναι πολύ συζητήσιμο τι είδους εθνική ταυτότητα θα συγκροτούσε ο ελληνισμός δαιμονοποιόντας 1000 χρόνια της ιστορίας του και της γλώσσας του και αρνούμενος το δόγμα του. Οι υπεύθυνοι της πτώσης του Βυζαντίου είναι οι αριστοκράτες δυνατοί, οι καταστροφικές διαμάχες τους και η διάλυση στρατού και στόλου. Τέλος πάντων, βγαίνω εκτός θέματος και σταματώ εδώ.

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 4:19:00 μ.μ. EET  

@ Οδυσσέα

>με τη βούλα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.<

Αφού εσύ πείθεσαι από τις ανοησίες του ΥπΕσ και της ΕΕ, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας, αλλά αφελείας.

Pro από Συμβασιλεύουσα 13 Νοεμβρίου 2012 στις 8:27:00 μ.μ. EET  

Οι Βλαχοι ειναι Ελληνες
Οι Αρβανιτες ειναι Ελληνες
Οι Πομακοι ειναι Ελληνες Μουσουλμανοι (αρχαιοτερο φυλο απο Ποντιους και Καππαδοκες που εξ-Ελληνιστηκαν πληρως μετα τον Μεγα Αλεξανδρο) .
Μην γραφουμε ανακριβειες .
Τα Εθνη ανπτυσονται εξελισονται αυξανονται μειωνονται ενσωματωνουν και ενσωματωνονται . Η γλωσσα ή η διαλεκτος δεν ειναι κριτηριο εθνικοτητας .
Και αν εχεται σπονδυλικη στηλη πεστε κατα προσωπο σε εναν Βλαχο ή εναν Αρβανιτη οτι δεν ειναι Ελληνας . Προσωπικα οι Βλαχοι και οι Αρβανιτες που γνωριζω εκτος απο υψηλο Εθνικο φρονημα , εχουν και βαρυ...........χερι.

Pro από Συμβασιλεύουσα 13 Νοεμβρίου 2012 στις 8:41:00 μ.μ. EET  

Εκτος απο τους λαθροεποικους , υπηρχαν και παρα πολλοι περαστικοι . Εαν ο αριθμος των παρανομων εξοδων απο την Ελλαδα δεν μειωθηκε , το οποιο θεωρω πιθανο , λογω της αλλαγης του "οικονομικου" περιβαλλοντος για τους "φιλοξενουμενους" μας . Προφανως αυτη η περιοδος , ειναι η πρωτη μετα απο χρονια που ο αριθμος των προαναφερθεντων μειωνεται .
Καποιους τους πειραζει αυτο , γιαυι θα χασουν ψηφους .
Οι μεν απο "νομιμοποιημενους" , οι δε απο "απογοητευμενους" . Ξυδακι............

Υγ. Περιμενω να ακουσω και την αποψη οτι ο αριθμος των λαθραιων , μειωθηκε λογω ληξης της τουριστικης περιοδου .
Υγ2. Σε λιγο καιρο οι αδειες παραμονης της περιοδου ΓΑΠ , ληγουν . Τοτε να δουμε που θα τους βαλουμε ολους αυτους . Εκτος αν μας κανουν την χαρη και φυγουν μονοι τους .

Pro από Συμβασιλεύουσα 13 Νοεμβρίου 2012 στις 8:47:00 μ.μ. EET  

Η μονη λυση για την ομαλη ενσωματωση των μουσουλμανων , ειναι η βιαιη παταξη του ριζοσπαστικου Ισλαμ , οπως αυτη εγινε στα πρωην κοσμικα καθεστωτα του ΙΡΑΚ , της Τυνησιας (εχω προσωπικη αποψη) και σημερα στην Συρια . Δυστυχως αυτες οι μεθοδοι δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε μια "Ευρωπαικη" χωρα ......................... μεχρι στιγμης .

Pro από Συμβασιλεύουσα 13 Νοεμβρίου 2012 στις 8:59:00 μ.μ. EET  

Ειδηση . Αντισυνταγματικος ο νομος Ραγκουση για την ιθαγενεια απο το ΣτΕ .
Ξυδακι χρυσαυγοσυριζαιοι .

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 11:14:00 μ.μ. EET  

@ Pro από Συμβασιλεύουσα.

Και αν θέλουν να φύγουν,θα θέλουν να φύγουν με κατεύθυνση δυτική, όχι ανατολική (από κει που ήρθαν). Και εμείς την δυτική έξοδο τους τη μπλοκάρουμε. Άρα μας μείνανε αμανάτι...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 14 Νοεμβρίου 2012 στις 12:49:00 π.μ. EET  

@ Pro από Συμβασιλεύουσα.
Η διαμόρφωση εθνικής ταυτότητας σε διάφορες ομάδες πληθυσμού γλωσσικά διαφοροποιημένες είναι περίπλοκη υπόθεση. Κάθε περίπτωση εξετάζεται χωριστά. Σίγουρα από όσους ανέφερες κάποιοι έγιναν έλληνες, άλλοι πάλι όχι. Διότι η εθνική συνείδηση λ.χ των βλάχικων πληθυσμών καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την χώρα στην οποία βρέθηκαν αλλά επιπλέον και από την παιδεία που πήραν, γιάυτό και οργίασε η ρουμάνικη και ιταλική προπαγάνδα σε αυτούς με αποτελέσματα σαν την 5η ρωμαϊκή λεγεώνα της Πίνδου και το Πριγκηπάτο της Πίνδου. Επίσης ριζικά διάφορη η εθνική συμπεριφορά και συνείδηση των Τσάμηδων από αυτή των Αρβανιτών των μεσογείων και αργοσαρωνικού (που αν το ψάξεις συνεννοούνται πολύ καλά με τους σημερινούς Αλβανούς καθώς μιλούν την ίδια γλώσσα). Ακόμη, αν αφήσουμε τους Πομάκους στα χέρια της ¨Αγκύρας όπως γίνεται τώρα, δεν έχει νόημα το από που κατάγονται(πολύ συζητήσιμο) αλλά το τι θα πιστεύουν οι ίδιοι οτι είναι. Τεράστιο ενδιαφέρον τέλος έχει η εθνική ταυτότητα των σλαβόφωνων και το γιατί κάποιοι, πολύ λίγοι ευτυχώς, σήμερα ακόμη, επιμένουν στο ιδεολόγημα της "μακεδονικής ταυτότητας" - είναι αθώο εδώ το ελληνικό κράτος; Έχει λοιπόν σημαντικές ευθύνες το ελληνικό κράτος για το πως αντιμετώπισε μειονοτικές γλωσσικά ομάδες: ως εν δυνάμει εχθρούς, όπως κάνει ακόμη με τους Πομάκους που έμμεσα τους θεωρεί τούρκους. Όλα τα προβλήματα πηγάζουν από το ελληνόμετρο της καταγωγής το οποίο υπήρξε για δεκαετίες το απόλυτο κριτήριο εθνικής ταυτότητας και μόνο προβλήματα και άδικες συμπεριφορές προς συμπατριώτες μας έφερε. Το δυνατό σημείο του ελληνισμού είναι η παιδεία και οι αξίες του. Δεν είναι η βιολογία. Ποτέ δεν ήταν τα τελευταία 2000 χρόνια.

Pro από Συμβασιλεύουσα 14 Νοεμβρίου 2012 στις 8:46:00 π.μ. EET  

Το ακριβως αντιθετο γραφω παραπανω . Η ανατολικη εξοδος εκλεισε . Προς τις δυτικες εξοδους δεν καναμε ουτε ταφρους ουτε συρματοπλεγματα ουτε μετακινησαμε ισχυρες δυναμεις . Οι τυχον συληψεις γινονται μετα απο τυχαιους ελεγχους . Οπως "οφειλουμε" . Πρεπει να "καταλαβαινουμε" και να αναγνωριζουμε τα καλα και να τα ξεχωριζουμε απο τα "καλα" η τα κακα . Το κυριοτερο απο ολα , να μην πεφτουμε θυματα ανθρωπων που
Α. Εχουν προσωπικο οφελος (οικονομικο ως πρακτορες κατα τις Ελλαδος - πολιτικο ως στελεχη κομματων που κερδιζουν απο την καταστροφη η την καταστροφολογια)
Β. Εχουν ψυχολογικα προβληματα και εχουν παντα ταση αρνητικη και καταστροφολογικη .
Καποιοι πληρωνουν για να καλιεργειτε αρνητικο κλιμα στην Ελλαδα και καποιοι αλλοι θα πληρωθουν με οφιτσια αν αυτο κυριαρχησει . Δυστυχως σημερα τα συμφεροντα των Εχθρων-Προδοτων αλλα και των Υπερ-πατριωτων ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ .
Μια μελετη σε ενυπογραφα και μη σχολια αναρτησεων στο Ενκρυπτω αλλα και στον Ινφογνωμονα τα τελευταια χρονια θα σου δωσει μια πολυ καλη ιδεα σχετικα με το ποιον του καθενος και της καταστασεως.

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 8:51:00 π.μ. EET  

Το ιδιο εκαναν και επι Καραμανλη και μας εφεραν τον Τζεφρυ . Το ιδιο κανουν και τωρα για να ελθει ο Τσιπρας να ολοκληρωσει την καταστροφη , ωστε μετα να κυβερνησουν .Δεν τους νοιαζει τι θα κυβερνησουν . Αρκει να κυβερνησουν . Ετσι η αλλιως θεωρουν οτι πιο ευκολα θα φτιαξουν την "Αρια" Ελλαδα απο το τιποτα παρα να μετατρεψουν μια καποια Ελλαδα σε αυτο που θελουν .
Σωστος

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 8:59:00 π.μ. EET  

@ Pro από Συμβασιλεύουσα [13 Νοεμβρίου 2012 8:59:00 μ.μ. EET]


>Ξυδακι χρυσαυγοσυριζαιοι<

Η μεν ΧΑ ήταν ευθύς εξ αρχής κατά του νόμου, ο δε ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του να δοθεί ιθαγένεια εδώ και τώρα σε όλους.

Άρα σε ποιους απευθύνεσαι;

Της ευκαιρίας δράττομαι για να υπενθυμίσω ότι η απόσυρση του νόμου Ραγκούση ήταν (και αυτή) ρητή προεκλογική υπόσχεση του Σαμαρά, η οποία ... "λησμονήθηκε"...

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 9:50:00 π.μ. EET  

@ Pro από Συμβασιλεύουσα είπε...
"Οι Βλαχοι ειναι Ελληνες
Οι Αρβανιτες ειναι Ελληνες
Οι Πομακοι ειναι Ελληνες Μουσουλμανοι (αρχαιοτερο φυλο απο Ποντιους και Καππαδοκες που εξ-Ελληνιστηκαν πληρως μετα τον Μεγα Αλεξανδρο)"

Το σωστό είναι: οι αλβανοί, οι ρουμάνοι, οι κινέζοι κτλ που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και πιστεύουν οτι είναι έλληνες είναι έλληνες.

Ο προπροπροπροπάππους σου μπορεί να ήταν πχ Ινδός. Το ξέρεις;

μηδενιστής

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 1:22:00 μ.μ. EET  

"Της ευκαιρίας δράττομαι για να υπενθυμίσω ότι η απόσυρση του νόμου Ραγκούση ήταν (και αυτή) ρητή προεκλογική υπόσχεση του Σαμαρά, η οποία ... "λησμονήθηκε"..."

κάτι έλεγες....;

Aνακοίνωση της γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης για τον νόμο Ραγκούση.

«Με εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καλούνται ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου όπως εντός 7 ημερών προετοιμάσει και δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την ως άνω απόφαση του Δικαστηρίου».

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 2:18:00 μ.μ. EET  

βρε μηδενιστή, θα καθίσεις καλά;;!! χαχαχα!!
"ο προπροπροπροπάππους σου μπορεί να ήταν πχ Ινδός. Το ξέρεις;" χαχαχα ακόμη γελάω!!

Γιάννης

Pro από Συμβασιλεύουσα 14 Νοεμβρίου 2012 στις 4:10:00 μ.μ. EET  


ΟΚ . Μπορεί να ήταν και Αρειανός . Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή , αλλά η συνείδηση . Γνωρίζω (προσωπικά) μαύρους , που είναι 100 φορές περισσότερο Έλληνες από στρατούληδες και ρεπούσηδες .
Από την άλλη πλευρά , υπάρχει και ο παράγων γονίδιο .
Προσωπικά , πιστεύω , με βάση αυτά που έχω διαβάσει , ότι οι Βλάχοι , οι Αρβανίτες και οι Πομάκοι , είναι Ελληνικά φύλα . Τα δυο πρώτα μεταχριστιανικά , το δε τριτο προχριστιανικο .
Και φυσικά ,να μην παραβλέπουμε(συστηματικά) το γεγονός , ότι Ελληνικοί πληθυσμού , εγκαταβιούσαν για χιλιάδες χρόνια σε ολόκληρη την Βαλκανική , αλλά και ολόκληρη την Μεσόγειο . Πού βρίσκονται όλοι αυτοί? Χάθηκαν χωρίς ίχνη? Μήπως πάρα πολλοί λαοί , έχουν τελικά μέσα τους Ελληνικά γονίδια ?
Επαναλαμβάνω για να μην μπερδευόμαστε . Κατ εμέ , πάνω από όλα το εθνικό φρόνημα , αλλά και οι αλήθειες να λέγονται .

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 5:09:00 μ.μ. EET  

@ 14 Νοεμβρίου 2012 1:22:00 μ.μ. EET

Δηλαδή, ο Σαμαράς απέσυρε τον νόμο, όπως είχε υποσχεθεί!!!

(Θα έρπεπε να) Έχει και η κομματοκαφρίλα τα όρια της.

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 5:22:00 μ.μ. EET  

@ 14 Νοεμβρίου 2012 5:09:00 μ.μ. EET

Η κομματοκαφρίλα δεν έχει όρια, γιατί εσύ τα ξεπέρασες. Ο Σαμαράς δε μπορούσε να τροποποιήσει το νόμο όπως είχε δεσμευτεί, γιατί εξαρτάται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Αν δεν καταλαβαίνεις ότι ο Σαμαράς περίμενε την απόφαση του ΣτΕ για να επιβάλει την αλλαγή του νόμου σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν έχεις ελπίδες να καταλάβεις γενικώς.

Δες εδώ τι αντιδράσεις υπάρχουν ακόμα και με την απόφαση. Αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα τώρα που το είπε το ΣτΕ... Το κατάλαβε τώρα το κεφαλάκι σου;

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 5:42:00 μ.μ. EET  

@ 14 Νοεμβρίου 2012 5:22:00 μ.μ. EET

Μάλλον άστοχο, αφού εγώ είναι φαναιρό ότι δεν κομματίζομαι, διότι σιχαίνομαι αυτές τις φατρίες. Άρα πώς τα ξεπέρασα;

Πριν την συζήτηση του ν/σχεδίου στην Βουλή, ο Καρατζαφέρης είχε καλέσει τον Σαμαρά να συμπαρασταθεί στον ΛαΟΣ, ο οποίος -και πολύ σωστά- ζητούσε να γίνει δημοψήφισμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα και ο αρχηγός σου φάνηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Εικάζω ότι είσαι νέος άνθρωπος και είναι θλιβερό να βλέπει κανείς άτομα της ηλικίας σου να σκέφτονται με λογική κομμάτων ακόμη, μετά από το κακό που προξένησαν στην πατρίδα μας.

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 5:44:00 μ.μ. EET  

@Pro από Συμβασιλεύουσα

H συνείδηση είναι το Α και το Ω σε ένα έθνος. Το γονίδιο/γλώσσα/αίμα υπάρχει αλλά ταυτοποιεί την ράτσα (εθνικότητα-κρατική οντότητα)και όχι την ψυχή (έθνος-πατρίδα)

Τώρα ποιοί έγιναν πριν 500, 1000, 1500, 2000, 2500 χρόνια έλληνες δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να ΤΙΜΟΥΝ ΤΩΡΑ το έθνος τους.
----------------------------
Φυσικά δεν σημαίνει με όσα λέω οτι η κλοπή εθνικότητας είναι νόμιμη.


μηδενιστής

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 6:35:00 μ.μ. EET  

@ μηδενιστή

Όταν ο Νίκος Σβορώνος ρωτήθηκε κάποτε για την συνέχεια της "φυλής", απάντησε -πολύ σωστά- ότι "εγώ γράφω ιστορία και όχι ζωολογία"! Έλληνας είναι αυτός που νιώθει πραγματικά Έλληνας, αλλιώς δεν βλέπω τι νόημα έχει.

Επίσης, ας μην ξεχνούμε αυτό το ωραίο που είπε η Χαρά Νικοπούλου:

"Έλληνας δεν γίνεσαι, γεννιέσαι. Ελληνόψυχος, όμως, δεν γεννιέσαι, γίνεσαι".

Nicholas 16 Νοεμβρίου 2012 στις 6:01:00 π.μ. EET  

Ας συμφωνήσουμε ότι υπάρχουν διαφωνίες ως προς τον ακριβή αριθμό των μεταναστών (παράνομων και νόμιμων) στην Πατρίδα μας. Εκείνο που είναι θετικό και ενθαρυντικό είναι, ότι τους τελευταίους τρεις μήνες κάτι γίνεται για να αντιμετωπιστεί το επείγον πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Μπορεί για κάποιους Έλληνες ότι ήδη γίνεται να μην είναι αρκετό, είτε επειδή θεωρούν ότι οι απελάσεις παράνομων μεταναστευτών δεν γίνονται με γρήγορο ρυθμό, ή επειδή πιστεύουν ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ πρέπει να αυξηθεί δραματικά, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Οι απόψεις αυτές είναι λογικές, πρέπει να τις σεβαστούμε και θα πρότεινα να αποφύγουμε τις διχαστικές και αντιπαραγωγικές κομματικές αντιπαραθέσεις.

Πιστευω πως: Αʹ) Oι προσπάθειες να ασφαλιστούν τα χερσαία και θαλάσια σύνορα της Πατρίδας μας θα πρέπει να εντατικοποιηθούν, Β) Η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία(χρήματα, προσωπικό, συσκευές επιτήρησης, κ.λ.π) στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό Σώμα, στην Συνοριοφυλακή, στα Τελωνεία και σε άλλες υπηρεσίες, για να είναι όλοι πιό αποτελεσματικοί την δουλειά τους, Γ) Οι μεταναστευτικοί νόμοι της Χώρας θα πρέπει να εφαρμοστούν αυστηρά, Δ) Tα ανθρώπινα δικαιώματα όλων εκείνων που ζουν στην Ελλάδα θα πρέπει να προστατευτούν.

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 3:55:00 μ.μ. EET  

@ Nicholas

Διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν και είναι φυσικό, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των λαθραίων. Άλλο, όμως, να έρχεται το κρατικό ΙΜΕΠΟ και να σού λέει ~ 200.000 οι λαθραίοι και άλλο να μιλάμε για πάνω από 3.000.000, νούμερο που φαίνεται πιο κοντά στην αλήθεια, απ' όσα γράφονται παραπάνω, αλλά και σε άρθρα και βιβλία ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα (Κολοβός, Κατσανέβας, Ρωμανός κλπ).

Το μόνο θετικό που έκανε ο "Ξένιος Ζευς" είναι ότι κατέγραψε αρκετούς, των οποίων αγνοείτο και ύπαρξη ακόμη. Τίποτε άλλο.

>επειδή θεωρούν ότι οι απελάσεις παράνομων μεταναστευτών δεν γίνονται με γρήγορο ρυθμό<

Όχι απλώς "δεν γίνονται με γρήγορο ρυθμό", αλλά δεν γίνονται καθόλου. Όχι τουλάχιστον λόγω "Ξενίου Διός". Απλώς, αρχικά μετατοπίστηκαν από το κέντρο (κυρίως Αθήνα) προς την περιφέρεια (επαρχία), όπου, ενώ τους έβλεπαν να καταφτάνουν, δεν τους συνελάμβαναν, διότι λέει δεν είχαν ... εντολή. Μα ποιον δουλεύουν τώρα; Χρειάζεται ειδική εντολή για να συλλάβει η αστυνομία λαθρομετανάστες; Με τέτοια χάλια, πώς να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός είχαν πάρει στα σοβαρά αυτό που έκαναν;

Συμφωνώ με όλα τα υπόλοιπα που γράφεις, είναι τα αυτονόητα, αλλά δεν υπάρχει κυβέρνηση με βούληση στην ήδη υπό τελική κατάρρευση χώρα. Αργά τα θυμηθήκαμε όλα, πολύ αργά.

Pro από Συμβασιλεύουσα 16 Νοεμβρίου 2012 στις 8:52:00 μ.μ. EET  

Να ενα παραδειγμα ανθρωπου που περιγραφεται παραπανω απο καποιον φιλο . Μας λεει λοιπον ο παραπανω.
Δεν γινεται τιποτα , τιποτα δεν παει καλα , δεν υπαρχει σωτηρια , παραδοθειτε .
Οχι ρε φιλαρακι δεν ειναι ετσι τα πραγματα . Στο λαθρομεταναστευτικο τα πραγματα ειναι(εστω λιγο , αλλα ειναι) καλυτερα απο οτι πριν 6 μηνες .
Θα μπορουσαν να βελτιωθουν ; Ναι .
Υπαρχει χρονος; Ναι
Το μονο πραγμα που μενει ειναι να μαθουμε εσυ τι συμφεροντα εξυπηρετεις . Εισαι πρακτορας ξενης δυναμης; Εισαι κοματοσκυλο που εξυπηρετεις ακρο-συμφεροντα; Εισαι απλα "μπερδεμενος" η και κλινικη περιπτωση;
Τι αραγε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP